16 februari 2019
11:30

Djurgårdens IF

Referat: IFK Österåker FK - Djurgårdens IF

Parallellt med Ekerömatchen spelade vi mot IFK Österåker i ett lika soligt och vårvintrigt Åkersberga. En mindre bra första halvlek där vi inte riktigt är på från start till skillnad från IFK Österåker som kom ut starkt och var mycket taggade. Vi var för passiva, hade för långt mellan våra olika lagdelar och svårt att behålla bollen inom laget samtidigt som vi inte backade upp varandra tillräckligt. Motståndarna spelade smart och utnyttjade detta. Tjejerna anstränger sig verkligen för att komma in i matchen, men med två otagbara distansskott leder Österåker med 2-0 i paus.

I andra halvlek kommer vi ut med en helt annan energi och tar över kommandot. Det finns ett helt annat driv i laget, vårt fina passningsspel börjar sitta och alla spelar för varandra. Härligt att se! Vi kämpar stenhårt för reducering, skrapar ihop några vassa chanser, men lyckas inte få till avsluten. Österåker ställer om och kontrar effektivt några gånger, men Ida står för en jättefin målvaktsinsats och räddar oss från fler mål bakåt. Det blir tyvärr förlust mot IFK Österåker. Vi åker hem med huvudet högt och tar med oss andra halvlek inför vinterns fortsatta säsongsförberedelser.